BLOGGER IS ON HIATUS. ANY QUESTIONS, PLEASE EMAIL AT sherahshahirah24@gmail.com or ANY OTHER LINKS THAT I'VE PROVIDED IN LINKS SECTION. MERCI, ARIGATOU GOZAIMASU, SYUKRAN, THANK YOU ☺

Members ♪

Wednesday, December 31, 2014

Respect you bro!



I have a friend. Well, more to BFF actually. So loyal with his first crush. I'll bet he still likes her until now. As a friend, I also wanna know about his first crush. What I know about my friend and his crush is:

They when to the same secondary school.

They are best friend from the start.

They share problems together.

Well, I also know her name of course.

Just now, I had this thought, "Let see how glamour she is". 

And there I go. Stalking her Facebook. It's not like I'm jealous or whatsoever. Duh. I just wanna know about her. From the picture I saw, she's tall, has a pair of dimple, and a simple person. Not too glamour like the actress. lol.

My mind think again. He chooses to like someone that so simple. That wears anything and doesn't care how people says about her. Maybe he likes her because of her sincerity in friendship, her wisdom and her talent. That's why I respect you so much bro!

I wonder do you still like her until now? :D 



Thanks for dropping by :)

Tuesday, August 12, 2014

Selamat datang ke Universiti Malaysia Terengganu.



Hi there! It's been awhile. Ha Ha Ha. Tenggelam timbul je aku update entri kan? Buka blog pun just blogwalking and baca entri orang. So, hari ni dengarnya keputusan UPU keluar untuk student lepasan STPM & setaraf right?

Tahniah korang! Tahniah semua! Congratulation! :D Yang tak dapat tak semestinya tak bernasib baik, just rezeki korang tu datang lambat sikit :) Cheer up! Pada yang dapat, tapi bukan universiti pilihan hati, jangan monyok, jangan frust jangan sedihhh... Kita takkan tahu masa depan kita tu macam mana. So, face it with a smile and chin up! Ramai je member yang dulu-dulu sedih frust homesick bagai sebab tak dapat universiti yang diaorang harapkan. Tengok sekarang? Depa lah orang paling bahagia sekali :) Dah nak habis study dah.. Ha Ha Ha.

Okay, yang dapat Universiti Malaysia Terengganu, UMT, jumpa lah ye kat UMT nanti, kalau ada jodoh XD Siapa cakap UMT tak best? Datang dulu maa. Learn the experience. Mana-mana tempat ada dia punya specialty. What's the best at our campus? Well, kalau nak ambil kos berkaitan perairan, such as biologi marin ke, biodiversiti ke, samudera ke, fisheries ke, you choose the right place :) Ini apa yang lecturers, seniors bagi tahu la. sebab ambe ni kos lain, software engineering. Ha Ha Ha.



So, all the best untuk bakal mahasiswa mahasiswi ijazah sarjana muda :) Toodles guy! Assalamualaikum...



Thanks for dropping by :)

Sunday, August 3, 2014

Inche Kopiah.: Tiket Neraka : TV & Internet

Inche Kopiah.: Tiket Neraka : TV & Internet: “Adik tutup mata! Ada iklan Safee Sali Nampak lutut.” “Abang tutup mata! Ada iklan Lisa Surihani promote Jus.” “Mak tutup mata! Ada...

Thanks for dropping by :)

Friday, August 1, 2014

Salam Aidilfitri 1435H



Hi peeps!

Salam Aidilfitri semua! Maaf zahir dan batin. Not too late is it? :)





Selamat Hari Raya!


Andai ada tersilap bicara


Tersilap langkah dan perbuatan


Tersakitkan jiwa
image credit to:Google

Thanks for dropping by :)

Saturday, July 12, 2014

It's the end for my 2nd Year SE student!


Hi there! Agak lama jugaklah tak menulis kat sini. Hmm, busy, sibuk yang melampau sewaktu berada semester 3 dan 4, buatkan aku tak berkesempatan nak meng'update' blog sendiri.

Buka-buka blog, banyak jugak komen nak tanya mengenai PTPTN. Almaklumlah permohonan PTPTN ni bermusim. Bila ada je kemasukan pelajar ke universiti, politeknik semua tu, banyaklah yang akan mengalami masalah nak mohon PTPTN. I feel you, bro. Hahaha.. Takpe, kalau ada keraguan lagi, tanya je, insyaAllah kalau boleh jawab ambe jawab semampunya..

Alhamdulillah, berakhir sudah tahun 2 sebagai software engineering student. Pheww  http://matcuoi.comWhat a hectic year. Plus with a responsible in a club, nampak agak busy jugak lah. Seriously, I have no time for blogging waktu tu. Gladly, I have ended this year study dengan jayanya. :P muehehe.. Well, ini pun baru balik dari Program Pentauliahan Profesional (3P) from Prestariang. Aku ambil kursus Sharepoint, which is I thought just learning about a single apps that create website easily, rupa-rupanya buat guna Visual Studio dan belajar bahasa programming lain which is C#. Alhamdulillah, I passed with a flying colors! *happy*. Tak sia-sia gak korbankan cuti untuk sijil Microsoft tu :D FYI, SharePoint ni under Microsoft, so, sangat berbaloi kita ambil kursus-kursus macam ni. Ada member yang ambil CIPA stands for Certified IP Associated. More to networking. Tak rugi sebenarnya belajar benda-benda baru ni.

Disebabkan cuti dikorbankan, maka puasa pertama aku di perantauan. HAHAHA http://matcuoi.com Iftar with buddies is the best part :) Pergi bazar Ramadhan sesama, masak sesama, buat kuih donat sesama. Yeah, buat donat is the best part. Tak moh sertakan gambar donat tu kat sini, ada pulak yang terkejut. Terkejut bukan sebab rasa or warna dia, hanya sebab bentuk dia. Yalah~ bosan kot tengok donat bulat then lubang kat tengah tengah. We took a new initiative and start to make a various of shape from the dough. Aku mampu buat bulat-bulat je. Si Zaty, buat bentuk bintang la, gingerbread la (but more to vodoo doll). hahaha.. Alhamdulillah, satisfy with our own food. http://matcuoi.com

Ayat jek dari tadi, bosan gak kan? Apa-apa pun, perjuangan sewaktu tahun 2 sudah diharungi dengan kelam kabut, ribut taufan semualah. First thing first, Alhamdulillah kerana berjaya harung semua tu :) Makin lama diri ini terasa matang. Eceeh, matang sangat. Well, belajar macam-macam kot. Of course terasa diri sendiri dah matang~ Tinggal lagi 1 tahun setengah je. Kira setahun kat UMT n setengah lagi LI. Terasa sekejap gila, and terasa tuaaa sudahh.http://matcuoi.com  Next semester, dah start dengan Final Year Project. May Allah ease me :) and my friends too http://matcuoi.com

Kbaii! Adiossss http://matcuoi.com




Thanks for dropping by :)

Monday, July 7, 2014

Maaf semuaa

Assalamualaikum and Hi semua!

First of all, nak minta maaf sangat sangat sebab keadaan yang ada sekarang ni, tak mengizinkan diri untuk membalas komen komen korang.
Pada yang bertanya mengenai ketidakfahaman mengenai PTPTN, boleh je email orang terus :D
Facebook tak digalakkan untuk bertanya, kurang sikit nak ber fb sekarang ni. Ecehhh.


Banyak jugak komen komen yang keliru mengenai PTPTN. hmm. Kalau boleh emel je orang ye. sherahshahirah24@gmail.com.. My email, any questions, email ja bha :)

Thanks.
:)

Thanks for dropping by :)

Tuesday, April 15, 2014

Le Words

Assalamualaikum and Hi there!

I choose to be me, not others.
I choose to be better, not worse.
I choose to be different, not the same.

I want to be me, not following others.
I do something for myself, not others.

I choose to be me, because I want to.
Not following others.

Because one day, I will be the one who will sees the future.

Life is about ourselves, Allah, family and friends.


-s-


Thanks for dropping by :)

Friday, March 28, 2014

Sweet day.

Assalamualaikum

Rasa macam julung-julung kali aku update blog ni. Maaflah biarkan terbengkalai.

Today is happy day *and hoping the happiness will remain till the rest of the day*. Satu family datang dari Muo, Johor datang Terengganu. \(^.^)/ Melompat rasa bila dapat mesej dari mak tadi tengahari. HA HA HA. 

Memang asalnya mak nak pergi Kelantan, ada majlis perkahwinan saudara kat sana. Then, mak mesej cakap dah ada kat jalan airport, which is dekat dengan UMT. Then, mak sampai. HO HO HO. tolong mak cari homestay kasi rehat laju laju. 

Mak hantar balik hostel, abah penat drive kereta 8 jam dari Muo. Kat hostel ada karnival, mak belanje satu baju, aqil mula start manja manja ngan aku. :3 So, I sum up my story here. Luls. 

Mak ego, rindu tak nak tunjuk~ Luls. Tu belanja baju, aku suruh rehat kat KT pun dia okay~. Luls. I'm happy :3 TQ makkk :')

Aqil mula sombong balik sebab aku tak ikut naik kereta tadi. Kecik kecik pandai control macho, tak nak bergenang air mata, dia duk tenung kita macam nak telan. Bhahaha XD

Si control macho.


Miss you guys so much. Lots of love, XOXO <3



Thanks for dropping by :)

Tuesday, January 28, 2014

Quick Post.

Hi there! Long time no see. Lama dah tak mengemaskini blog ni. Maaf sebab macam bosan je dengan blog ni. HA HA HA.

Apa-apa pun ni quick post, *nak kasi blog nampak la ada tuannya lagi* manfaatkan cuti sebaiknya aku melayan anime tak sudah. Melayan cerita omputih, sampai lebam. HA HA HA. Kononnya nak mantapkan English dengan Bahasa Jepun. Ecehh -_- Tak ambil pon lagi subjek Jepun. ~~~

Aku bahagia sekarang, disamping suami tercinta. Okay -_- Ni tipu. Toksah percaya. Quite a lot of nonsense things here -_- Sorry. Dah nak masuk semester 4 aku bergelar sebagai pelajar degree software engineering, dan baru sekejap tadi sambil tengok hana-saku iroha, aku terfikir, "What I'm gonna be after degree?". Peh. Aku rasa soalan ni tahap KBKK dia tinggi. Dulu cita-cita konon doktor, dentist, memang semua kalau boleh bidang sains je la~ Sampai matrik aku bertahan nak jadi dentist. Bila dah dapat kos ni, aku tak mengeluh pon. Sebab memang aku rasa memang aku ditakdirkan ke sini :) Eceeh. Sebab dulu ade dapat tawaran diploma sains komputer. So, aku tolak tu, dengar kata mak, sambung matrik. Then aku dapat balik kos ala-ala camtu~ Alhamdulillah aku nampak apa yang Allah suruh aku buat :D And then teruskan je la dengan kos ni. Payah? Ada la sikit subjek tu buat aku menangis. Berharap sangat sem 3 punya result naik sikit. Redha yang penting. Husss Haaaa~ What does people says, "Kita hanya mampu merancang, tapi Allah yang menentukan."... A little bit USAHA for what we want, can change our destiny sometimes :) 

Lepas ni, aku bersungguh-sungguh buat apa yang aku nak kan! Ganbarimashou! HA HA HA. Kbaii. :) Assalamualaikum semuaaaaaa <3





Thanks for dropping by :)