Blogger is now active, but still it's hard for the blogger to make time to publish some post. Btw, Thanks for dropping by

Members ♪

Sunday, January 27, 2013

Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M)



Alhamdulillah, sebelum cuti semester hari tu, aku dah dapat Kad Diskaun Siswa 1Malaysia ni (KADS1M). As we know, kad ni boleh bagi diskaun kepada pelajar IPT sepenuh masa. Nak tahu lebih lanjut apa ni kad diskaun? Klik link kad bawah tu ya :)

http://www.1pengguna.com/kads1m/index.php?pg=main/home

credits



Okey, tapi tak semua tempat yang boleh pakai kad diskaun ni. Antaranya ialah (aku senaraikan kedai or tempat yang aku tahu atau pernah pergi je, nak tahu selain kedai yang aku senarai tu, klik link berdasarkan kategori yang aku akan bagi nanti ) :

Makanan/ minuman
  • A&W Malaysia
  • Bangi kopitiam
  • Coffee Berry
  • Daily Fresh
  • Dubu Dubu Seoul Food
  • Keropok Lekor Masyur
  • KFC
  • MARRYBROWN
  • Little Taiwan
  • Pancake House International
  • Pinang Bistro
  • The Chicken Rice Shop
  •  Station One Cafe
  • Taj Mahal Restaurant
Tapi, setiap tempat lain diskaunnya. Nak tahu lebih lanjut berapa diskaunnya klik link bawah ni :D

http://www.1pengguna.com/kads1m/index.php?kid=8&pg=syarikat/list

Klinik Kesihatan /Optometri

  •  Focus Point
  • Menara Optometry
  • UKM K-Health
  • Poliklinik UKM kesihatan
  • Optometri UKM kesihatan
  • Farmasi UKM kesihatan
Info diskaun bagi setiap tempat, sila klik link dibawah :

http://www.1pengguna.com/kads1m/index.php?kid=7&pg=syarikat/list


Buku / Alat Tulis
  • Kinokuniya Bookstores
  • KMK Resources sdn. bhd.
  • Koperasi Kedai Buku Universiti Malaya Berhad
  • Koperasi Universiti Sains Malaysia Berhad
  • 1 UTM Book Centre
  • MPH Bookstore
  • Sri Tanjong Bookstore sdn. bhd.
  • TanjongMas Bookcentre (PJ) sdn. bhd.
  • Badan Cemerlang sdn.bhd.
Info diskaun bagi setiap tempat, sila klik link dibawah :

http://www.1pengguna.com/kads1m/index.php?kid=4&pg=syarikat/list



Penginapan / Pengangkutan
  • Hotel Seri Malaysia Kangar
  • KLIA Transit
  • Malaysia Airline System (MAS)
  • Firefly sdn. bhd.
  • MASwings
  • Rapid KL
  • Tune Hotels
Info diskaun bagi setiap tempat, sila klik link dibawah :

http://www.1pengguna.com/kads1m/index.php?kid=9&pg=syarikat/list


Sukan / Rekreasi
  • Desa Water Park
  • Bukit Merah Laketown Resort
  • Cosmic Bowl
  • Roller Star Arena
  • Olimpia Air & Scuba Adventures
  • Sepang International Circuit
  • The Lost World of Tambun
  • I-city
  • Scuba Station
Info diskaun bagi setiap tempat, sila klik link dibawah :

http://www.1pengguna.com/kads1m/index.php?kid=13&pg=syarikat/list

Peruncitan
  • Mydin 
Info diskaun bagi setiap tempat, sila klik link dibawah :

http://www.1pengguna.com/kads1m/index.php?kid=2&pg=syarikat/list

Okey, setakat ni, itu je tempat yang aku tahu atau pernah pergi. Sebenarnya, banyak lagi tempat yang boleh pakai KADS1M ni, cuma aku tak larat nak senaraikan semua. Mohon ampun ye kalian semua :) Ada lagi kategori lain sebenarnya, try explore link-link kat atas tu ya :) Tapi dalam hati cakap, "cafe kat universiti tak boleh pakai eh? hehehehe :P"


That's all.. Terima kasih daun keladi, lain kali singgahlah lagi :)








Thanks for dropping by :)

1 comment :

  1. Dapatkan Diskaun, Baucar dan Rebat Tunai di Rakan Kop 1KUBSB. Tawaran TERHAD!

    ReplyDelete

Share anything, accept everything.
Spill your thoughts here ☺☺☺

❕Disclaimer: All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.