BLOGGER IS ON HIATUS. ANY QUESTIONS, PLEASE EMAIL AT sherahshahirah24@gmail.com or ANY OTHER LINKS THAT I'VE PROVIDED IN LINKS SECTION. MERCI, ARIGATOU GOZAIMASU, SYUKRAN, THANK YOU ☺

Members ♪

Friday, July 27, 2012

Siapa Pegawai Kerajaan Gred A?


Disebabkan aku tak tau siapa tu Pegawai Kerajaan Gred A dan ramai di antara kawan aku yang tanya siapa pegawai kerajaan gred A, so, aku cerita je lah kat sini :) Senang sikit,, boleh bebel panjang panjang :D


PEGAWAI.. contohnya :-
1- Pegawai Daerah
2-Pegawai Sains
3-Pegawai Tadbir dan Diplomatik


BEKERJA DI SEKTOR KERAJAAN.. contohnya :-
1- Akauntan
2-Doktor
3-Engineer
4-Polis and askar (assistant tak boleh)

KETUA DALAM SEKOLAH/DEPARTMENT.. contohnya :-
1- Pengetua
2- Guru Besar
3- Ketua Jabatan
4- Pengarah

takpun :-

GRED BELIAU HENDAKLAH ATAS 41 ATAU LEBIH


A) Universiti:
Lecturer (DS45 and above)
Pegawai Teknologi Maklumat (F41)

B) Sekolah Menengah:
Pengetua (DG 48)
Penolong kanan pentadbiran dan akademik (DG44)
Penolong kanan hal ehwal murid (DG44)
Penolong kanan kokurikulum (DG41)
Ketua Bidang (DG 44)

C) Sekolah Rendah:

Guru Besar (DGA 31)
Guru Penolong Kanan (DGA 29)


Tujuan aku cari siapa Pegawai Gred A ni, sebab nak mintak pengesahan benda benda yang aku potostet untuk pinjaman yang aku ada mohon arituh XD

Credit to : Quansheng Forum



Thanks for dropping by :)

61 comments :

  1. Replies
    1. HE HE :) baguslah dh faham.. sng sikitkan?

      Delete
    2. Kira nya jkkk x boleh la ? 😓

      Delete
    3. better amek yang tertinggi skali :)

      Delete
  2. Helped alot ♡♥♡

    ReplyDelete
  3. terima kasih sgt.. <3
    i really need it now.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same-same.
      ni mesti utk pengesahan mana2 kan?

      Delete
  4. tq for the info..:) maksudnya,doktor pn boleh bagi cop pengesahan la kn? ^^

    ReplyDelete
  5. macam mana kalau dia tidak berjawatan tetapi gred 41? boleh tak dia sahkan salinan?

    ReplyDelete
  6. semua pengetua dekat sekolah menengah mmg dah gred A ea?

    Btw, thanks 😄

    ReplyDelete
  7. Salam
    Adakah pengesahan dikira sah jika ibu bapa sendiri (pegawai gred A kerajaan) yang mdngesahkan? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam. better suruh rakan sekerja parents awak :) sbg langkah2 berjaga-jaga :)

      Delete
  8. boleh tak kalau mak ayah sendiri sah kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prefer kalau minta pengesahan dari pegawai kerajaan yg lain walaupun parents awak kakitangan kerajaan :)

      Delete
  9. Thanks.. sgt membntu.. :)

    ReplyDelete
  10. maksudnya guru besar DGA32 boleh sahkan ke?? gitu??

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Senang nk dapat if pegawai kerajaan or kakitangan kerajaan yang sahkn :)

      Delete
  12. Kalau pegawai yg kerja dgn jabatan kerajaan /badan berkanun yg gred kerja sama dengan gred41 kerajaan boleh tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh bah saya rasa. :) maaf kalau kurang membantu..

      Delete
  13. lawyer boleh kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak pasti untuk ini. Maaf sekiranya tidak dapat membantu

      Delete
  14. Kalau ketua kmpung boleh ?

    ReplyDelete
  15. hi, mintak tanya, adakah penghulu dikira pegawai gred A jugak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi. saya kurang pasti sebab apa yang saya cari ni, berdasarkan laman web yg lain. saya ada kreditkan di penghujung entri. kurang pasti samada mereka pegawai gred A atau tidak.

      laman web asal : Quansheng Forum

      Delete
  16. Klau adun kwasan kite kire pegawai gred a jgk ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya kurang pasti sebab apa yang saya cari ni, berdasarkan laman web yg lain. saya ada kreditkan di penghujung entri. kurang pasti samada mereka pegawai gred A atau tidak.

      Delete
  17. Mmmm.guru besar skolh rndh pn blh jgk ye.....blh kn???

    ReplyDelete
  18. Bagus btul blog ni.da faham:)

    ReplyDelete
  19. betul ke guru besar boleh?tp dia bawah gred 41 kan?kira boleh jgk ke buat pengesahan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's one of the option. ni saya pun jumpa dalam site lain. maaf sekiranya kurang membantu. :)

      Delete
  20. kalau pengetua xdk bolehlah ye guna penolong kanan?

    ReplyDelete
  21. Thanks..share entri ni. Sangat2 membantu.

    ReplyDelete
  22. Kalau peguambela atau peguamcara pula mcm mana? Answer meeeee...pleaseee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf saya kurang pasti kalau peguam bela. Mudah jika saudara/saudari pergi minta pengesahan dengan pengetua sekolah je :)

      Thanks for reading, and sorry for incovenience

      Delete
  23. Kira penolong kanan sekolah rendah boleh la ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf lambat. Saya rasa tiada masalah. Boleh rujuk Quansheng Forum seperti yang saya ada nyatakan diatas

      Delete
  24. Kalo ketua kampung bole buat pengesahan x??

    ReplyDelete

Share anything, accept everything.
Spill your thoughts here ☺☺☺